İçeriğe geç

Sanıtmak Ne Demek Tdk

Saltık ne demek TDK?

Felsefi bir terim olarak mutlak veya mutlakiyet, keşfedilmiş olsun veya olmasın, şeylerin bütününü tanımlar.

Sepmek ne demek TDK?

Geçişli f. (Eski Türkçe sep-mek “dağıtmak, dağıtmak”) E. T. Türk. ve topluluk önünde konuşma.

Natürmort ne demek TDK?

Natürmort veya natürmort, konusu cansız nesneler (ölü hayvanlar) veya nesneler (meyveler, çiçekler, vazolar vb.) olan sanat eserine denir.

Saptamak ne demek TDK?

Türk Dil Kurumu, “tanıma” sözcüğünü “tanıma, sezme eylemi” olarak açıklamıştır. “Bir nesneyi veya durumu karakteristik özellikleriyle tanımak veya bir konuyu ayrıntılarıyla gözlem veya ölçme yoluyla belirlemek” olarak açıklamıştır. Tanıma, bir sonuca varma eylemidir.

Şaki ne demek TDK?

Türk Dil Kurumu’nun (TDK) tanımına göre “sâkî” kelimesi, Arapça kökenli bir kelime olup “içki servis eden veya dağıtan kişi” anlamına gelmektedir.

Sucul ne demek TDK?

Su satmak veya evlere su taşımak sucuların işidir.

Şepik ne anlama gelir?

Şırnak ve ilçelerinde erkek giyimi genellikle şal-şepik, kadın giyimi ise dressan (entari)’dır.

Pesmek ne demek?

Festival ve eğlence etkinliklerinin vazgeçilmez yiyeceklerinden biri olan ve şu anda 160 ülkeye ihraç edilen ve ülke ekonomisine katkıda bulunan Pismaniye’nin kökeni İran’a dayanır ve koyun yününe benzediği için “yün gibi” anlamına gelen “Peşmek” adı verilmiş ve zamanla Türkçe’de “Regretiye” olarak adlandırılmıştır.

Zırto ne demek?

YALAN anlamına gelen ZIRT kelimesinin yanı sıra, bazen birine hitap ederken ZIRTO kelimesi de kullanılır. ZIRTO kelimesi ayrıca YALANCI ve övünen anlamında kullanılan bir kelimedir. Bu kelime aynı zamanda KABA anlamına gelir.

Nır ne demek TDK?

Nadir, bir şeyin alışılmadık, nadir veya sıra dışı bir özelliğe veya niteliğe sahip olması anlamına gelir.

Manen ne demek TDK?

Spiritüel kelimesi içsel olarak taşıdığı anlamla veya iç dünya biçiminde değerlendirilir. Bireyin kendi dünyasını anlatan bir yapı ile karakterize edilir. Başka bir deyişle, onun spiritüel yönü veya yapısı olarak kabul edilen bir kelimedir.

Natürmort hangi dilde?

İngilizcedeki still life terimi, Hollandacadaki still kelimesinden türemiştir; oysa Roman dilleri (Yunanca, Lehçe, Rusça ve Türkçe gibi) sessiz doğa anlamına gelen terimleri kullanma eğilimindedir. İngilizcedeki still life terimi, Hollandacadaki still kelimesinden türemiştir; oysa Roman dilleri (Yunanca, Lehçe, Rusça ve Türkçe gibi) ölü doğa anlamına gelen terimleri kullanma eğilimindedir.

Sapma ne demek TDK?

Sapma genel olarak bir istikamet değişikliği anlamına gelir.

Muhit kelimesi ne demek?

Kelime Anlamı: Muhit kelimesi çevre, çevre veya çevresel faktörler anlamına gelir. Bir yerin çevresini veya onu çevreleyen ortamı ifade eder. Kökeni: “Muhit” kelimesi Arapça kökenlidir. Arapçada “محيط” (muhit) kelimesi çevre veya çevre anlamına gelir.

Fonetik olarak ne demek?

Fonetik, kelime anlamı olarak ses bilgisi demektir. Türkçede çoğunlukla fonetik anlamıyla kullanılır.

Saltık Türkçe mi?

absolut – İngilizce sözlük. Türkçe-Türkçe sal – “serbest bırakmak, bırakmak” fiilinden türemiştir ve Türkçe-Türkçe eki +Ut’dur.

Salt bilgi ne demek TDK?

“Tuz” kelimesinin anlamını daha fazla öğrenmek isteyen vatandaşlar, TDK tarafından açıklanan “tuz” kelimesinin anlamını sorguluyor. Peki tuz nedir ve ne anlama gelir? Burada tuz kelimesinin anlamı hakkında ayrıntılı bilgi bulabilirsiniz. “Tuz” kelimesi “tek, tek, eşsiz, saf, mutlak” anlamına gelir.

Saltı ne demek?

Tuzlu ne demek? Seyyah, gezgin. Kendi başına var olan, bağımsız, koşulsuz, mutlak.

Saltık yadsıma ne demek?

İnkar, bir kişinin gerçekleştirdiği, söylediği veya gözlemlediği olayların ve eylemlerin sanki gerçekleşmemiş veya gerçekleşmemiş gibi davranmasıdır. İnkar, eşanlamlısı olarak da kabul edilir. Geniş bir anlamı vardır ve bir eylemi görmediği, tanık olmadığı, bir kelimeyi duymadığı, söylemediği veya yaptığını sakladığı anlamına gelir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gaziantep Kısa Boylu Escort